Faceți cunoștință cu echipa de curs

Adele Baleta (autoarea principal Modulelor 1, 2 și 3)

Adele este scriitoare de știință premiată, editor, facilitator și consultant media. Ea este consilier de comunicare privind siguranța vaccinurilor la OMS și este membră a Grupului Național Consultativ Sud-African privind ezitarea la vaccinuri. Adele a fost corespondent internațional pentru grupul de reviste medicale Lancet timp de peste 25 de ani și a fost publicată în revista științăfică Vaccine ca autor principal. Cu un accent puternic pe sănătate și drepturile omului, ea este pasionată de reducerea decalajului dintre oamenii de știință și jurnaliști și de a face știința accesibilă publicului. A facilitat ateliere de formare în peste 20 de țări pentru, printre altele, OMS, Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra și Federația Mondială a Jurnaliștilor de Știință.

Dr. Jaya Shreedhar (autoarea Modulului 5)

Jaya este Consiliera Internews la Asia Health Media. O jurnalistă premiată pentru sănătate și dezvoltare și medic cu sediul în Chennai, India, are experiență în presa scrisă, radio, televiziune și media digitală. Jaya este specializată ca reporter în sănătate publică, cu accent pe drepturile omului și guvernanța în domeniul sănătății. Din 2004 până în 2008, Jaya a fost consilier rezident la Internews India, conducând proiectul Internews Voci Locale din Chennai, un program de formare în jurnalismul HIV care a ajutat jurnaliștii să înțeleagă știința și să relateze istorii convingătoare pentru a reduce stigmatizarea. Este consultant pentru instituții internaționale, inclusiv OMS și UNICEF, și predă jurnalism de sănătate publică la Colegiul Asiatic de Jurnalism.

Kate Thomas (autoarea Modulului 4)

Kate este un cercetător de calitate în domeniul sănătății la nivel mondial, istorician narativ al epidemiilor, practician de medicină narativă și scriitor. Ea a făcut parte din răspunsul la focarele de Ebola din Liberia (2013-16) și din Republica Democrată Congo (2019), sprijinind ministerele sănătății liberian și congolez. Ea a condus programul de burse Internews post-Ebola din Liberia, „Informația salvează vieți II”, îndrumând jurnaliștii să relateze situația în domeniul sănătății publice după Ebola. Ea a fost editorul fondator al Ebola Deeply, o platformă pe care The Guardian a numit-o „un antidot la sperietorile din mass-media”. Kate contribuie la răspunsul la COVID-19 cu o experiență bogată în jurnalism în domeniul sănătății, științei și drepturilor omului.

Ida Jooste (Lider de proiect)

Ida este Consiliera Internews la Global Health Media, realizatoarea de documentare, editor cu experiență și manager de dezvoltare media, precum și câștigătoarea a aproximativ 20 de premii internaționale și naționale pentru jurnalism din Africa de Sud. Este coordonatoarea tehnică a portofoliului de sănătate Internews, ghidând proiectarea și implementarea programelor în domenii precum răspunsul la pandemii, bolile transmisibile, asistența medicală universală și toate celelalte domenii de interes pentru sănătatea publică. Activitatea sa jurnalistică s-a axat pe guvernare și corupție, drepturile omului, sănătate, probleme climatice și de mediu și relatări de investigație și analitice, prin care a asigurat ca preocupările cetățenilor să fie abordate. În calitate de membru al programului Wits University Media & HIV, a investigat răspunsurile publicului la poveștile mass-media de sănătate și dezinformarea în domeniul sănătății.



Multe mulțumiri lui Sean Crozier pentru crearea unora dintre imaginele grafice din acest curs.


Complete and Continue  
Discussion

0 comments